O grįžusią namo mane pasitiko dar prieš atostogas iškepti sausainiai-džiuvėsėliai. Apie jų kilmę ir tinkamą pavadinimą puikiai parašė Eglė iš žaidimų aikštelės, tad nesikartosiu, o tik pasidalinsiu receptu.
Cantucci su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis
Reikės:
220 gramų cukraus (aš maišiau įprastą su ruduoju)
2 kiaušinių
200 gramų miltų
50 gramų miltų mišinio blyneliams
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
didelės saujos džiovintų spanguolių
150 gramų pistacijų (tinka ir sūdytos)
šlakelis vanilės ekstrakto
Pistacijas išgliaudyti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įlašinti vanilės ekstrakto.
Abiejų rūšių miltus sumaišyti su kepimo milteliais, gliaudytomis pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis. Mišinį suberti į kiaušinių plakinį ir užminkyti tešlą (ji bus pakankamai lipni).
Stalą pabarstyti miltais ir ant jo suformuoti kelis pailgus tešlos kepaliukus. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Tuomet traukti iš orkaitės, kiek pravėsinti, supjaustyti riekutėmis ir gražiai išdėliojus skardoje grąžinti atgal ir kepti apie 15 minučių, tada riekutes apversti ir kepti dar 15 minučių arba kol sausainiai išdžius ir taps traškūs.
Cantucci kepiau jau nebe pirmą kartą - prieš Kalėdas apelsininius sausainius siunčiau blogerei Rūtai.
Iš tiesų jie iškepami pakankamai greitai, nepaisant to, kad tai reikia daryti du kartus. O ir sandariai uždaryti laikosi ilgai. Tradiciškai, aš juos mirkau į arbatą, bet kartais galiu pagraužti ir vienus.
O dabar tradicinis klausimas - kada jau ateis tikras pavasaris ir apsivilkusi pavasarinį spalvotą paltuką nebenorėsiu kalenti dantimis? Galėtų jau atšilti, aš ir be pavasario turiu daugiau dalykų/žmonių, kurių reikia nuolat laukti... Bent kažkas pradžiugintų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą