Bet visi nemokšiškumai pasislepia tada, kai išpakavęs dovaną, žmogus randa ką nors skanaus. Tokią dovaną ruošiau Kalėdų senelio slapuko žaidime ir siunčiau Rūtai iš brukniukaroliai.lt
Apelsininiai biskoti su kardamonu
220 g cukraus
2 kiaušiniai
nutarkuota vieno apelsino
žievelė
200 g miltų
50 g miltų mišinio
blynams
80 g maltų arba kapotų lazdyno
riešutų
saujelė sveikų lazdyno
riešutų
šaukštelio kardamono
Kiaušinius išplakti su
cukrumi, suberti tarkuotą apelsino žievelę ir išmaišyti (aš dar įpyliau kelis šaukštus apelsino sulčių). Suberti miltus,
kardamoną, maltus ir sveikus lazdyno riešutus.
Užminkyti lipnią tešlą ir
padalinti ją į dvi dalis. Kiekvieną dalį dėti ant miltuoto paviršiaus ir
rankomis suformuoti pailgą kepaliuką.
Kepimo formą ištepti
sviestu. Abu kepaliukus dėti į skardą ir kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje
apie apie 35 minutes. Palikti pravėsti skardoje. Tuomet juos supjaustyti maždaug centimetro
storio riekelėmis.
Kepimo skardą iškloti riekelėmis ir vėl kepti apie 25
minutes, kol jos išsausės ir taps traškios. Kepant vieną kartą apversti. Vėl
palikti atvėsti skardoje.
Šaltinis – Dovanos iš
virtuvės, Laisvos valandos, 2010.
Biscotti (dar vadinami ir cantucci, dėl skirtingų regionų?...) - itališki du kartus kepti sausainiai-džiūvėsėliai. Tradiciškai, Italijoje patiekiami kaip popietinis desertas, kurį reikia pamirkyti vyno taurėje. Per Kalėdas labai tinka mirkyti sausainius karštame vyne. Šypt.
Arba, žinoma, arbatoje.
Mano kambariokė V. sakė, kad jai patiko ir niekur nemirkyti. Kiekvienam - pagal skonį.
Linksmų ir šiltų švenčių bei skanių dovanų!
nuostabiai apelsininiai jie buvo! : >
AtsakytiPanaikinti