2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Makaronų salotos su tunu

Atgavau gyvenimo pusiausvyrą ir harmoniją: įpratau keltis pusę septynių, darbinis stalas jau apklijuotas spalvotais lapeliais su must-do darbais, popamokinė veikla taip pat šiek tiek judinama, o mėgavimasis pavasariu vyksta tokiu tempu, kokiu tik įmanoma.

Kiekvienais metais pavasarį, kai tik stoviu po pražydusiais medžiais ir kvėpdama jų aromatą pagalvoju, kad tai yra tobulas metų laikas, atsitinka kokia nors nesąmonė. Pavyzdžiui, šiemet nusipirkau naujus lengvus batelius ir jie taip bjauriai nutrynė kojas, kad kelias dienas vaikščiojau šlubuodama ir keikdama visą pasaulį. Praėjusiais metais turbūt buvo taip pat...

O kol laukiu visų žaizdų užgijimo, nukeliavau iki turgaus. O-die-ve, kiek ten gėrybių! Grįžau pilnu krepšiu bazilikų, gražgarsčių, raudonėlių, rabarbarų ir visokių kitų gerų dalykų. Tad geriausi pavakariai prieš Freaks on Floor koncertą buvo makaronų salotos su tunu.

Trijų merginų pavakariams reikės:
300 gramų makaronų
skardinės tuno aliejuje
didelės saujos vyšninių pomidorų
didelės saujos alyvuogių
nedidelio raudonojo svogūno
šaukšto citrinos sulčių
saujos baziliko lapelių
druskos, pipirų

Makaronus išvirti al dente gerai pasūdytame vandenyje.
Vyšninius pomidorus ir alyvuoges perpjauti per pusę, svogūną supjaustyti pusžiedžiais, bazilikus susmulkinti. Į dubenį dėti makaronus ir visus smulkintus ingredientus bei tuną su aliejumi. Išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinų sultimis.

Šaltinis - Virtuvė. Nuo... Iki..., 2011 m. Nr. 6 (25)


 Jau girdžiu, kaip kažkas sako, kad čia labai paprastas receptas ir nevertas atskiro publikavimo... Bet man tunas su raudonuoju svogūnu yra kažkas tooookio skanaus, kad turiu būtinai apie tai papasakoti iš naujo. Nes salotos su tunu ir vynuogėmis buvo visiškai kitoks dalykas!
Na, o kitą kartą jau tikrai papasakosiu apie įdomesnius patiekalus, kuriais buvo išbandyta ir pagirta naujoji orkaitė.

 Dar prabėgusio savaitgalio pastebėjimų:
  • kai išeini į kiemą, visada susirandi draugų. Nesvarbu, kad jiems daugiausiai šeši metai ir jie nekalba lietuviškai. Tad šypsaisaisi ir tiek.
  • nuolat girdžiu, kad lietuviai mažai šypsosi. Šiandien mačiau tiek šypsenų troleibuse, kad net pati nustebau. Jų priežastis - bobulytė su savo šuniuku. Šunys visada šypsenų kiekį padaugina bent dviem kartais.
  • atidariau maudymosi lietuje sezoną. Tiesa, netyčia.
  • šeštadienio koncerte ne tik buvau paparacių žvaigždutė, bet ir noriai pozavau prieš objektyvą, prieš kurį į mane smarkiai pūstelėjo oro srove. Va taip, kaip čia. Saviškę gal irgi kada nors parodysiu. Kol kas ji puošia veidrodį ir rytais primena man, kad galima atrodyti ir blogiau. Šypt.
  • pagirias po sunkaus vakaro geriausiai išbaido maisto ruošimas ir šampano bei apelsinų sulčių koktelis. Išbandyta - veikia puikiai.

Pabaigai - štai taip aš atrodau šiek tiek "išėjusi iš savęs" ir kai skaitau apie betono savybes.



2 komentarai: