2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Rabarbarų pyragėliai

Būdama beveik komunikacijos specialistė, šiandien eilinį kartą pagalvojau, kaip svarbu, ką apie save kalbi viešumoje. Tad pasižadėjau sau bloge rašyti vien apie pozityvius dalykus. O tai reiškia, kad kartais naujų įrašų teks laukti ilgai... Juokauju. Na, tikrai reikia stengtis aplink save skleisti optimizmą, juk ir be manęs yra kas pasiskųs blogybėmis.

Tai va. Šiandien supratau, kad jeigu dabar sugrąžinčiau save į mokyklos suolą, tikrai mokyčiausi fizikos ir bandyčiau stoti į orlaivių pilotavimą. Pastarąją savaitę galvoje didelę vietą užėmė mintys apie aviaciją, tad galų gale pamačiusi, kaip jie skraido ir kokias abrakadabras (taip vadinasi vienas akrobatinis triukas ore - suktukas, kai pilotas kone nebevaldo lėktuvo) daro, tik išpūčiau akis ir kurį laiką negalėjau suregzti protingo sakinio.

Gerai gerai, man paskui paaiškino, kad akrobatinis skraidymas ir paprastas skraidymas skiriasi ir ne kiekvienas lakūnas gali būti Jurgiu Kairiu, bet aš vis tiek savas išvadas pasidariau. Šypt. Tai kas turit laiko mašiną? Aš noriu skraidyti!

Bet kol kas mano aukštasis pilotažas vyksta virtuvės plote.

 Pyragėliai su rabarbarais

6 nedideliems pyragėliams reikės:
3 sluoksniuotos tešlos lakštų
kiaušinio trynio
ryšelio rabarbarų
100 gramų cukraus
žiupsnelio maltų gvazdikėlių
šaukštelio bulvių krakmolo
šaukšto džiuvėsėlių
poros šaukštų kokoso drožlių
pusės puodelio vandens

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti vienodo ilgio gabaliukais. Sudėti juos į puodą, apibarstyti cukrumi, užpilti puse turimo vandens ir šiek tiek patroškinti. Tuomet krakmolą išmaišyti likusiame vandenyje ir jį supilti ant rabarbarų, įberti gvazdikėlių ir nukaisti.
Tešlą padalyti norimo dydžio gabaliukais. Kraštelius apipjauti peiliu, kad kepant pakiltų, ir patepti išplaktu kiaušinio tryniu. Pyragėlių viduriukus pabarstyti džiuvėsėliais, ant jų uždėti po kelis rabarbarų gabalėlius ir užpilti verdant susidariusio tiršto sirupo. Viršų pabarstyti kokosų drožlėmis.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 20-25 minutes.

Šaltinis - Virtuvės paslaptys, 2013 pavasaris

Praėjusiais metais rabarbarų sezonas man buvo kaip niekad produktyvus. Tikiuosi, kad ir šiais pavyks iškepti dar pyragų, keksiukų ar kaip nors įdomiau pasielgti su šiuo skanumynu.

Išmėginimui labai rekomenduoju pyragą iš Trolių Mumių knygos.



O dabar aš pasiruošiu geram savaitgaliniui pabėgimui iš miesto. Bus lygiai kaip čia - tik gal su trupučiu daugiau miego. Nors kol kas jaučiu didelį įkvėpimą darbui ir rašymui, tad stebėdama žaibus už lango dar pagalvosiu, kaip čia geriau pasielgus ir ką šiąnakt nuveikus. Juk miegas - tik silpniems, taip?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą