2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Itališkas omletas su cukinijomis ir paprikomis

Vasara baigiasi ne su paskutine rugpjūčio diena, tikrai ne! Man vasara dar tęsiasi mintyse. Nesvarbu, kad rytais minant į darbą dviračiu žvarbus vėjas taikosi nukąsti ausis ir nosį, o vakarais futbolo stadione tas pats šaltukas grįžta ir vėl kėsinasi į rankų bei kojų pirštus. Nesvarbu, kad ruduoja kaštonų lapai, kad dažniau norisi arbatos ir šiltų kojinių, o ne alaus lauko kavinėje, kad mieste vėl prasidėjo kamščiai ir suvažiavę studentai užima visas mėgstamiausias ramias vietas (net parduotuvę prie darbo...).

Ne, vasara dar nesibaigė! Ir tas lietus man neįrodys priešingai!

Naujųjų mokslo metų proga kolegoms kepiau alaus pyragą, kuriame dėl rugsėjo 1-osios "sausojo įstatymo" alų pakeitė gira, nors labiau norėjau iškepti ką nors su cukinija. Galbūt kitam saldumynų pirmadieniui.
O cukinijas reikėjo sunaudoti kam nors kitam. Pavyzdžiui, omletui.

Itališkas omletas su cukinijomis ir paprikomis
Dviems nedidelėms porcijoms arba vienai didžiulei reikės:

Pusės vidutinio dydžio cukinijos
nedidelės oranžinės paprikos
4 kiaušinių
saujos tarkuoto sūrio
poros šaukštų sviesto 
druskos ir juodųjų pipirų

Cukiniją supjaustyti plonais griežinėliais. Į keptuvę dėti šaukštą sviesto ir jame pakepinti cukiniją, kol suminkštės. Iš keptuvės griežinėlius perkelti į popieriniu rankšluosčiu iškoltą lėkštę - kad susigertų riebalų perteklius.
Į keptuvę sudėti likusį sviestą.
Kiaušinius išplakti su žiupsneliu druskos. Plakinį supilti į keptuvę, ant viršaus išdėlioti cukinijos griežinėlius ir plonais šiaudeliais pjaustytą papriką, užberti sūrio, pagardinti pipirais. Kepti ant nedidelės ugnies.
Kai omleto apačia sutvirtės, atsargiai apversti arba visą keptuvę dėti į įkaitintą orkaitę su grilio funkcija ir kepti, kol omletas galutinai iškeps. Ir valgyti cukinijas!

Idėja - žurnalas "Debesys" 


Kai vakar truputį suliūdėjau dėl įvairių gyvenimiškų dalykų, supratau, kad su rudeniu dažniausiai prasideda ir uogienių sezonas. O uogienė visada gali atnešti tik teigiamas emocijas! Šiemet jas teiks dar ir krepšinio čempionatas, ir muzikiniai atradimai, ir knygyniai renginiai, ir Vilniaus maratonas, ir italų kalbos kursai, ir apsilankymai futbolo stadione... Tik spėk suktis ir gaudyti už uodegos paskutinius sprunkančios vasaros spindulius.

2 komentarai: