2011 m. spalio 26 d., trečiadienis

Čirviniai blynai

Blogas truputį atostogauja, nes aš šią savaitę negaminu. Kodėl? Nenoriu.
Viskas susidėjo į vieną - rudens melancholija, gimtadieninė krizė, meilės problemos, kompiuterio gedimai ir kitų buities prietaisų netekimai. Tad dabar dažniausiai man norisi tik lindėti pataluose ir miegoti arba skaityti (norimų perskaityti knygų sąrašas neįtikėtinai greitai pilnėja).

Bet šiandien giliai viduje jau sužybsėjo optimizmo kibirkštėlė. Reikia šiandien ją pakurstyti skaniausiu pasaulyje skrebučiu: paskrudintas batonas plius žemės riešutų sviestas plius aviečių uogienė, ir rytoj vėl atsibusiu kupina svajonių, norų ir gyvenimo tikslų.

Receptas nesisieja su dabartiniais išgyvenimais, bet mano kompiuteris dabar gyvena pas meistrus, o vienintelė nuotrauka fotoaparate buvo sekmadieninių pusryčių - vaflių, kitaip vadinamų čirviniais blynais.

2 nedidelėms porcijoms reikės:
2 kiaušinių
50 gramų sviesto
150 gramų miltų
šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų cukraus
150 mililitrų pieno
šaukšto aliejaus

Sviestą, kiaušinius ir cukrų išsukti iki vientisos masės.
Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti su pienu, kad neliktų gumulėlių. Supilti į sviesto ir kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti aliejų.

Įkaitinti vaflių keptuvę, dideliu šaukštu pilti į ją tešlą, paskirstyti formoje ir kepti, kol gražiai parus.

Valgyti su mėgstama uogiene.
Aš išbandžiau mamos obuolienę su abrikosais - laižiausi pirštus. Nejuokauju.

2 komentarai:

  1. Ką tik pagalvojau, kad jau turbūt visi skaitytojai žino, kiek ir kokių lėkščių namie turim:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm.. kaip gardžiai atrodo, yapč kai dar prie kavos nieko neturiu šį rytą :) primena vaikystę tos plėšamos širdelės :)

    AtsakytiPanaikinti