2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Makaronai su degtinės padažu

Nauji metai - nauji batai? 
Naujųjų šventimas man niekada nebuvo linksmas ar labai ypatingas. Nors dažniausiai banaliai žiūrėdavau į sausio pirmąją kaip į galimybę pradėti viską iš naujo ir prisižadėdavau visų įprastinių dalykų: sportuoti, mokytis, būti geresniu žmogumi bla bla bla.
Bet juk kiekviena nauja diena gali nauja pradžia. Tik reikia tvirtai apsispręsti ir gyventi šiandien nelaukiant jokio ypatingo momento.




O šie Naujieji metai prasidėjo visai neblogai, turbūt vienas geriausių (ir ilgiausių!) Naujųjų ever: su fejerverkais, daug daug šampano, stalo futbolu, protmūšiu "Drakonų kovos", šaradomis, gerk-bučiuok žaidimais bei tradiciniais pokalbiais virtuvėje. 

Kai po švenčių lieka truputis alkoholio, į kurį jau nebesinori net žiūrėti, galima pasigaminti aštrius makaronus su degtinės padažu. Aštrumas padės nuvaikyti pagirias ne blogiau nei raugintų kopūstų sriuba. 


Keturioms porcijoms reikės:
400 g mėgstamų makaronų
pusės puodelio pomidorų pastos
mažo čili pipiriuko
2 česnako skiltelių
50 ml degtinės
ketvirtadalio puodelio grietinėlės
kietesnio sūrio ("Džiugas" labai tinka)
saujos baziliko lapų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Makaronus išverti pasūdytame vandenyje.
Kol verda makaronai susmulkinti česnaką ir aitriąją papriką. Lengvai apkepti įkaitintoje keptuvėje. Nukelti nuo ugnies ir atsargiai supilti degtinę (jei karštis per didelis, ji gali užsidegti). Kai skystis nustos burbuliuoti, sudėti pomidorų pastą ir pavirti ant nedidelės ugnies apie 5 minutes. Galiausiai įmaišyti grietinėlę.
Makaronus nukošti ir suversti į keptuvę, maišant dar truputėlį pakaitinti, suberti smulkintus baziliko lapelius.

Dėti į lėkštes, pagardinti juodaisiais pipirais ir tarkuotu sūriu.


Kiekvieną kartą gamindama šį patiekalą pridedu per daug aitriojo pipiro, tad makaronai tiesiog degina burną. Bet degtinės dar šlakelis liko, galėsiu mėginti dar kartą.
Practise makes perfect.


P.S. Pradėjau skaityti Ričardo Gavelio "Vilniaus pokeris" ir užsinorėjau pavartyti lietuvių literatūros konspektus. Net keista, kad šis sausis bus be egzaminų sesijos. Tik kažin, kada jis praeina greičiau: kai mokaisi ir atostogauji, ar kai dirbi? Pabandysim. Šypt.

2 komentarai:

  1. Paskutinė pastraipa buvo kaip peilis į širdį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Marija, žinok, tikrai keista turėti sausį be sesijos. Ir Tu bent tiksliai žinai, kad po sesijos atsipūsi ir turėsi savaitę (o gal net daugiau) atostogų, o aš savųjų lauksiu dar mažiausiai tris mėnesius ;>

    AtsakytiPanaikinti