2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Lakštiniai makaronai su vištienos gabalėliais

Tingūs savaitgaliai yra patys geriausi. Pokalbiai, pyragai ir pasivaikščiojimai visada jiems tinka.

Du šiandienos atradimai:
  • Žaislų muziejus, kuriame kone visas įdomybes galima išbandyti pačiam, o kai kurie žaislai sukelia didžiulę nostalgiją ir norą išknisti savo rūsį ieškant savo vaikystės.
  • Vėlyvieji pusryčiai Marse - Benedikto kiaušiniai su lašiša ir Hollandaise padažu. Su M. buvom prisiskaičiusios Užkalnio pagyrų , tad norėjom pačios išmėginti. Tikrai nenusivylėm!
O čia receptas, laukiantis savo eilės dar nuo praėjusių metų, kai namo parsinešiau dar vieną kulinarinę knygą "Azijos virtuvė nuo A iki Z"



Lakštiniai makaronai su vištienos gabalėliais
2 porcijoms:

100 gramų cukinijos
pusės raudonos saldžiosios paprikos
pusės geltonos saldžiosios paprikos
100 gramų moliūgo
didelio baltojo svogūno
200 gramų vištienos filė
200 gramų kvietinių rytietiškų makaronų
2 skiltelių česnako
druskos
2 šaukštelių žuvų padažo
sezamo sėklų
aliejaus kepimui

Cukiniją, paprikas, moliūgą ir svogūną supjaustyti šiaudeliais. Vištienos filė - plonomis juostelėmis.
Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakelio.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištienos juosteles ir kepti 2 minutes nuolat maišant. Pridėti pjaustytų daržovių ir smulkiai kapoto česnako, pakepti dar 2 minutes.
Sudėti virtus makaronus, išmaišyti ir trumpai pakaitinti. Pagardinti druska, įpilti žuvų padažo (sojų padažas irgi tinka). Viską gerai išmaišyti ir dar truputį pakaitinti. Sudėti į lėkštę ir gausiai apibarstyti sezamų sėklomis.

Šaltinis - Azijos virtuvė nuo A iki Z, Smaguris, 2012.




"Azijos virtuvė nuo A iki Z" - pirmoji visiškai lietuviška knyga apie Azijos virtuvę. Joje ne tik receptai, bet ir trumpa Azijos šalių virtuvių istorija bei žinynas apie dažniausiai naudojamus produktus: kaip išsirinkti geriausius, kaip juos laikyti ir kur naudoti.
Tikrai nežinojau, kaip išsirinkti prinokusį ananasą arba kas yra  agar-agar želė ir su kuo ji valgoma.

Nors nesu labai didelė Azijos šalių virtuvės gerbėja, manau, kad knygą panaudosiu daugiau nei tik šiam vienam patiekalui paruošti.




Muzikinis savaitgalio atradimas - Brook Benton & Dinah Washington "Baby (You've Got What It Takes). Labai tinka prie pirmosios metų savaitės nuotaikos ir šypsenos, kuri, atrodo, atsiranda iš niekur. Tikiuosi, kad kol kas ji niekur nedings.

3 komentarai: