2011 m. liepos 5 d., antradienis

Keksiukai su bananais ir šokoladu

Lyja lietus per karaliaus pietus..
O tada lyja ir per vakarienę, ir per pusryčius.

Kartais lietus atgaivina po kaitros ir pasidaro visiškai nesvarbu, kad kone popieriniai batai eilinį kartą permirko kiaurai, o po pasivaikščiojimo neasfaltuotais takeliais jie atrodo tikrai labai nekaip. Lietus nesugadino savaitgalio Klaipėdoje, nors jūrai linkėjimų taip ir neperdavėme. Užtat pakrykštavau kaip mažas vaikas, nes mane nusivežė į  mini zoologijos sodą.

Piktas tigras, kurio geriau neerzinti.

O šiandien lietus mane įkvėpė ne tik žiūrėti pro ofiso langą ir nieko neveikti, bet ir prisiminti kelią į virtuvę bei pasiduoti keksiukų traukai. Vos užmaišiusi tešlą supratau, kad turiu per mažai formelių ir.. Per mažai vietos orkaitėje! Tad savo 19 nedidelių keksiukų kepiau per kelis kartus. Svarbiausia, kad jie išėjo skanūs ir puikiai tinkantys artėjančio laisvadienio pusryčių pasaldinimui.


Originalus receptas - knygoje "Beatos virtuvė", tačiau aš taikiausi prie savo primiršto šaldytuvo sąlygų.


Keksiukai su bananais ir šokoladu


2 kiaušiniai
120 g cukraus
200 ml jogurto (naudojau jogurtą su citrinomis ir imbierais, labai skanus!)
50 g sviesto
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
bananas (turėjo būti du, bet neiškenčiau ir vieną suvalgiau pietums)
apie 50 g juodojo šokolado
cinamono

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir jogurtu bei lengvai paplakti šakute. Sviestą ištirpinti ir pravėsinus supilti į kiaušinių masę, sumaišyti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į kiaušinių ir sviesto masę. Išmaišyti. Tada įpjaustyti bananą ir vėl išmaišyti.

Keksiukų formeles patepti riebalais ir pripildyti tešlos, kuri turėtų užimti apie du trečdalius formelės. Į kiekvieną keksiuką įspausti po gabalėlį šokolado ir pabarstyti cinamonu. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį arba kol pakils ir įgaus gražią spalvą.



Vakare, kai vis dar lyja, taip smagu kiaurai permirkusiai bučiokei pasakyti: "eik, suvalgyk keksiuką..".


2 komentarai:

  1. O palikus nuvarvėjusio vandens balas koridoriuje taip gera prisėst virtuvėje ir valgant keksiuką pasipasakot, kas per dieną sunervino ar prajuokino...
    :*

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandyti ir šitieji keksiukai! Super! :}

    AtsakytiPanaikinti