2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Krupnikas

Ką gi, kalėdinė savaitė prasidėjo. Ir prasidėjo taip, kad šįryt niekaip nepraplėšiau akių ir į darbą vėlavau tiek, kad net gėda prisipažinti. O per pietus skaniausiai siurbčiojau raugintų kopūstų sriubą. Panašu, kad po visos savaitės penktadienį grįžusi namo į Šiaulius turėsiu tik vieną kalėdinį norą - gauti naujas kepenis.

Juokauju.
Viskas bus gerai :)

Per šventes niekaip nesugalvoju, ką galėčiau padovanoti tėčiui. Jis neturi jokios ryškiai identifikuojamos mėgstamos veiklos. Na, išskyrus grybavimą. Tad išmėginusi bilietus į renginius ar vyną, apie kurį nieko neišmanau, šiemet apsistojau ties mintimi pati pagaminti kokį nors gėrimą. Ir kaip tik kulinarinių tinklaraščių autorių kuriamame žurnale "oC" radau krupniko receptą.



500 mililitrų gėrimo reikės:
100 ml vandens
200 g medaus
cinamono lazdelės
gvazdikėlių
kadagio uogų
kvapiųjų pipirų
apelsino žievelės
400 ml degtinės

Vandenį su medumi ir prieskoniais pavirti 10 minučių. Kai prieskonių kvapas sustiprės, nukelti puodą nuo ugnies ir supilti degtinę. Mišinį dar truputį pakaitinti, bet neužvirti.
Nukaisti puodą ir leisti krupnikui pailsėti per naktį. Tuomet nukošti prieskonius, skystį supilti į butelį ir laikyti šaltai.

Šaltinis - sezoninė virtuvė


Kol kas bijojau ragauti, bet, manau, kad per šventes pakelsiu taurelę medumi kvepiančio gėrimo.

O iš likusią degtinę vis ruošiuosi sunaudoti padažui prie makaronų, gal tarpušvenčiu ir pavyks pagaminti vakarienę kambariokėms. Juk ateis diena, kai visos trys susitiksime namų virtuvėje, taip?

P.S. Manau, kad tėtis neskaito mano blogo, tai nesužinos apie dovaną iš anksto. O visi kiti, šiukštu, manęs neišduokit!

3 komentarai: