Ieškau savo kalėdinės nuotaikos. Šiandien prikepiau kalną imbierinių sausainių (receptas - jau ne už kalnų!). Ne dovanoms, ne su tikslu išlaikyti juos iki švenčių, bet šiaip. Ir netgi daugiau ne sau, o pavaišinti kitus tokius pačius pasimetusius, kad jau tikrai artėja Kalėdos.
Lyja, žaibuoja, o kostmose skamba kalėdinės dainos ir žiūrimi filmai - žiemos šaukliai: "Love actually", "Bridget Jones's Diary" (pirma ir antra dalys!), o savo eilės laukia totalus hitas - "Vienas namuose". Tiesiog tam, kad nebūtų liūdna.
Bet neužtenka gyventi vien mandarinais ir saldumynais.
Makaronai su cukinija, feta ir pomidorais pagaliau sulaukė savo eilės į blogą.
3-4 porcijoms reikės:
nedidelės cukinijos
100 g fetos sūrio
2 saujų vyšninių pomidorų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukštelio džiovintų raudonėlių
šviežių baziliko lapelių
skiltelės česnako
druskos, juodųjų pipirų
300 g mėgstamos formos makaronų
Cukiniją supjaustyti griežinėliais, fetą sutrupinti, pomidorus perpjauti per pusę. Viską pašlakstyti aliejumi, pabarstyti raudonėliais ir plėšytais šviežiais bazilikų lapeliais ir sumaišyti. Dėti į kepimo formą ir dar pamaišant pabarstyti druska ir pipirais, sudėti smulkiai kapotą česnaką. Šauti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti 15-20 minučių.
Makaronus išvirti ir sumaišyti su keptomis daržovėmis, pridėti dar šviežio baziliko ir skanauti.
Šaltinis - "Beatos virtuvė", Laisvos valandos, 2009.
Iš tiesų šią skanią ir paprastą vakarienę gaminau ne aš, o M. Bet negalėjau nepasidalinti :)
Keksiukai skaniau buvo :D na, bent jau dabar kai esu stipriai papusryčiavęs :) gal vakare kalbėčiau kitaip :) ir laukiu imbierinių sausainių :D
AtsakytiPanaikintiGal ir išlaikysiu kelis iki ketvirtadienio, jei pažadėsi ateit į pristatymą ;p
AtsakytiPanaikinti