True story.
Šitie sausainiai atnešė man meilę, tad simboliška, kad jie ir užbaigia. Bėda, kad daug tokių sausainių nesuvalgysi, nes pasidarys saldu iki blogumo. Bet prie karšto vyno ar arbatos puodelio vakare kalbant apie gražius dalykus labai tinka.
Šokoladiniai sausainiai
Dovanojau 18 vienetų, bet jų buvo ir daugiau
Reikės:
120 g sviesto
150 g cukraus
100 g šokolado
kiaušinis
150 g miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
2 saujos migdolų, bet tinka ir kiti mėgstami riešutai
Šokoladą ir riešutus susmulkinti.
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi ir truputį paplaktu kiaušiniu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava. Šį mišinį pilti į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę, sumaišyti. Tada sudėti šokolado ir riešutų gabaliukus ir dar kartą gerai sumaišyti.
Tešlą šaukštu dėti į skardą, paliekant kiek didesnius tarpelius tarp sausainių. Kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 minučių.
Šaltinis - "Beatos virtuvė", Laisvos valandos, 2009
Esu jau tikrai ne vieną kartą kepusi šiuos paprastus, bet labai skanius sausainius. Nebuvo nė vieno nepavykusio karto!
Šiuo įrašu pradedu kalėdinių dovanų demonstravimą, nes jau beveik viskas pagaminta ir laukia savo eilės lįsti į Kalėdų senio maišą. Aš pati šiemet neturiu norų sąrašo. Tik dėliojuosi kitų metų planus ir noriu pradėti juos šviežia galva ir ramia širdimi be pykčio ir laikomų nuoskaudų. Labai tikiuosi, kad man pavyks...
Ooo! Bent jau iš išvaizdos labai panašūs į tokius, kokius jau n metų bandau pagamint, bet vis nesigauna. šian eisiu sausainius gamint iš Marks&Spencer mišinio, bet kurią kitą dieną tikrai išbandysiu šituos!
AtsakytiPanaikintiBandyk, Marija! Čia tokie sausainiai, kurie negali neišeiti :)
AtsakytiPanaikintiBūtinai ir aš pabandysiu!
AtsakytiPanaikintiO šokoladą konditerinį naudoji? :)
Delfi! (čia toks džiaugsmo šūksnis, kad skaitai mano blogą):)
AtsakytiPanaikintiNe, naudojau juodą "Pergalės" šokoladą. Tinka bet koks mėgstamas :)
Tavo blogą visad skaitau su pasigardžiavimu, ir ne tik dėl receptų ;)
AtsakytiPanaikinti