Kai ašskaitau bloge paskaičiau apie iššūkį, iš karto nusprendžiau sudalyvauti. Tačiau, kai pradėjau rinktis knygas, kurias noriu perskaityti 2012 metais, pasidarė sunkiau. Didelę dalį must read knygų perskaičiau per studijų metus, kitoms dar jaučiuosi nepribrendusi, dar kitos - per naujos, kad galėčiau įtraukti į sąrašą. Bet šiaip ne taip sudėliojau savo 12 + 2 knygas:
6. Ernestas Hemingvėjus - Kam skambina varpai
+ papildomos:
Mark Haddon - Tas keistas nutikimas šuniui naktį
Dabar dar reiktų susidaryti must see filmų sąrašą, nes jie kaupiasi dar labiau nei knygos...
Bet pakalbėkim apie apkepą.
Ką valgyti sekmadienio vakarienei, kai su L. netikėtai namie atradome moliūgą? Pirmas noras buvo sriuba, antras - blynai, trečias - apkepas. Ir jis nugalėjo!
2 alkaniems ir dar vienam ne tokiam alkanam:
nedidelis moliūgas
viena didelė arba trys mažos morkos
du nedideli raudonieji svogūnai
pusė stiklinės pieno
3 kiaušiniai
2 šaukštai maltų džiuvėsėlių
50 g fermentinio sūrio
5 šaukštai miltų
kario miltelių
prieskoninių žolelių
pipirų
Moliūgą supjaustyti gabalėliais, išimti sėklas ir nulupti. Dėti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti apie dešimt minučių, kol suminkštės.
Tarkuotą morką ir smulkintą svogūną pakepinti, į kepančias daržoves įberti kario (pagal skonį).
Pieną išplakti su kiaušiniais. Į plakinį berti džiuvėsėlius, prieskonines žoleles, pipirus, įtarkuoti fermentinį sūrį, sudėti kepintas daržoves ir, galiausiai, sudėti moliūgą, sutrintą šakute. Tada tešlą sutirštinti miltais ir dėti į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.
Recepto idėja - Braškių su pipirais bloge.
Visai romantiška vakarienė išėjo kalėdinių lempučių šviesoje. O moliūgo dar gabalėlis liko, sudėsiu rytoj į daržovių sriubą. Ir jau pradėsiu kepti/virti/ruošti kalėdines dovanas. Juk šventės prasideda jau kitą savaitę...
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti