2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Ryžiai su krevetėmis

Pastarųjų dienų aktualija - didysis speigas - leido man šį savaitgalį iš tikrųjų pailsėti. Negalvoti kažkokių užsiėmimų, kad tik diena nepraeitų veltui, o veikti tai, ką labiausiai norisi. Arba tai, ką jau seniai reikėjo padaryti namie, bet vis nerasdavau pakankamai laiko. Pavyzdžiui, susivynioti į šiltą pledą ir siurbčiojant kakavą skaityti knygą ar žiūrėti filmą su didele porcija spragėsių.

Bet kad ir turėdama visą pasaulio laiką nenorėjau jo viso išnaudoti vakarienės ruošimui. Tad su L., kuri atėjo į svečius, gaminome ryžius su dešra ir krevetėmis.


3 porcijoms reikės:
puodelio ryžių
3 vidutinio dydžio morkų
didelės raudonos saldžiosios paprikos
120 g dešros
nedidelio svogūno
skiltelės česnako
200 g krevečių sūryme
2 šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
druskos, juodųjų pipirų
citrinos sulčių

Į verdantį pasūdytą vandenį berti ryžius. Kai jie bus jau beveik išvirę, sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas ir dar truputį pavirti.
Dešrą supjaustyti nedideliais gabalėliais, dėti į keptuvę, pabarstyti šaukšteliu maltos saldžiosios paprikos ir apkepinti. Tuomet sudėti smulkintą svogūną ir kapotą česnaką, po minutėlės - ir juostelėmis pjaustytą raudoną papriką. Kepti, kol ji šiek tiek suminkštės, dar kartą pabarstyti likusia malta saldžiąja paprika. Tuomet sudėti krevetes (naudojau indelį mažų rožinių krevečių sūryme, tinka ir kitokios mėgstamos) ir nusunktus ryžius su daržovėmis. Gerai sumaišyti, pagardinti pipirais ir druska, pagal skonį apšlakstyti citrinos sultimis.

Šaltinis - "Beatos virtuvė", Laisvos valandos, 2010.





Paprasta ir greita vakarienė, kuriai krevetės suteikia truputį prabangumo ir ispaniško prieskonio.
Kitą kartą gal kokių aštresnių prieskonių įberčiau - mažutį gabaliuką čili paprikos, kad sušildytų. Vakar šildyti bandė šampanas, bet jam kažkodėl nepavyko.
Belieka arbata su medumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą