2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Naminis žemės riešutų sviestas

Kiekvienais metais laukiu Kalėdų su viltimi, kad kažkas bus kitaip - kad nutiks kalėdinis stebuklas, kad gyvenimas nušvis naujomis spalvomis, kad tik galėsiu tik šypsotis ir užsiimti tik maloniais dalykais, kad braidysiu po pusnynus ir juoksiuos iki nukritimo. Tačiau kiekvienais metais nusiviliu.

Bet po truputį suprantu, kad kalėdinio stebuklo reikia ieškoti savyje, o tą stebuklą surasti padeda žmonės, kasdien esantys šalia. Man Kalėdos šiemet atėjo vieną vakarą gurkšnojant karštą vyną, valgant kumpį ir šnekučiuojantis su buvusiomis grupiokėmis. Ir būtent tokia šventine nuotaika norėčiau gyventi visus metus - ramiai, su šypsena, smagiais pasišaipymais ir pilna širdimi meilės.


O štai taip atrodė mano dovana slaptajai draugei.
L. labai mėgsta žemės riešutų sviestą. Žinoma, tokiu lengvu pamišimu užkrėtė ir mane, tad dažnai galvodama "noriu ko nors skanaus", galvoje turiu skrebutį su žemės riešutų sviestu ir aviečių uogiene.
Nom nom nom...

Vidutinio dydžio indeliui reikės:
500 g žemės riešutų
80 ml žemės riešutų aliejaus
šaukšto druskos
poros šaukštų cukraus

Riešutus susmulkinti. Jeigu netyčia gavote tik sūdytų žemės riešutų, rekomenduoju prieš tai juos nuplauti ir druskos kiekį reguliuoti pagal savo norus.
Kelias saujas smulkintų riešutų pilti į indą, palaistyti aliejumis, pabarstyti druska ir cukrumi, o tuomet smulkinti blenderiu iki kone vientisos masės. Procesą kartoti, kol baigsis riešutai.


Aš užtrukau pusantros valandos. Reikalą smarkiai pagreitintų virtuvinis kombainas, bet ir mano skolintasis blenderis sugebėjo atlaikyti tokias apkrovas :).

Sviestą sudėti į sandarų indelį ir laikyti šaldytuve. O tada skanauti peanut butter fingers kaip Joey iš "Draugų". Mmmmm...

2 komentarai:

  1. O kur gaut žemės riešutų aliejaus?!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš pirkau jį pilstomą aliejaus parduotuvėje, Halės turguje Vilniuje. Tokių parduotuvyčių yra ir kituose miestuose :)
    Realiai nereikia būtent žemės riešutų aliejaus, bet rinkis kokį švelnų, nestipraus kvapo.

    AtsakytiPanaikinti